19 Ocak 2014 Pazar

Prag, Çek Cumhuriyeti

Trenlerle ilgili ilk sorunumuzu burada yaşadık. Kölndeki adam sağolsun. Gece treninde yer ayırttıracaktık ancak o adam:' o gün gidin ve trene binin. Biletleri kontrol eden adamdan yer satın alın, dedi. İçimize sinmedi bizim pek.Neyse Brükselde Gara girip sorduk ve oradaki bayan Köln-Prag gece treninin(Biz brükselden kölne gidecektik kölnden binecektik gece trenine) 2 gün sonrasına kadar dolu olduğunu söyledi. Biz de mecburen gündüz gittik bu arayı. Neredeyse Edirneden Hakkariye yol gittik. 15 saat sürdü. Brükselden Berline. Berlinden Praga. Birde o gün pazar olduğundan her yer kapalıydı. Berline inince 40 dakikamız vardı yaklaşık Prag treninin kalkmasına. Bütün yemek yerlerinin önünde sıra vardı. Bizde yarım saat kala umutlarımızı kesmiş bir şekilde pizza hut'ın sırasına girdik. zaten bize sıra geldiğinde 15 dk mız falan vardı. 3 margarita pizza söyledik. Oturmuş bir sonraki trenin ne zaman olduğuna bakarken bir adam üç paket pizzayı bana doğru getirdi. son 5 dk'mız vardı. Koşarak -2. kata indik. Tren oradaydı. hemen atladık trene. Yer arıyorduk oturmak için. tren hareket etmeye başladı. Tünellerden geçiyorduk. Elimde 3 pizza kutusu yürüyordum. Sonunda Harun bir yer buldu ve Harun, yasir ve ben rahatça oturduk.

4 saat sonra Praga geldik. Sakın gardaki dövizciden paranızı değiştirmeyin %15 den fazla komisyon alıyor. Gar dışında Komisyonsuz değişim yapan yerler var. Buradaki Hosteller Euro kabul etmiyor yani en azından bizimki etmiyordu. O yüzden kredi kartı ile ödedik. Normalde 1 Gün kalacaktık Ancak gece treninde yer bulamadığımızdan dolayı 2 gün kaldık. O günde pazar olduğundan yüksek bir miktar ödedik. Allahtan yerleri vardı. Olmasa kaldık dışarda zaten saat 9 olmuş. Olan bana oldu aslında Brugge u görmeyi istiyordum ama Brugge a gideceğimiz gün mecburen Praga gittik. Yine A&O hostel Metro Strizkov da kaldık. Kırmızı hattın sağına doğru Strizkov metro durağı. Çok ucuz burası 5€ muydu neydi geceliği. A&O lardan hep memnun ayrıldık.

Burada Bilet basmanıza gerek yok. Gerçi bizim şu ana kadar gezdiğimiz hiç bir yerde bilet basmanıza gerek yok (amsterdam hariç). Bilet kontrolü olmadı metroda. Zaten dikkat ederseniz kimsenin bilet basmadığını göreceksiniz.

Ertesi gün Pragı gezmeye başladık. Tarihi bir şehir. Prag kalesine mutlaka gidin eğer saat 4-5 gibi giderseniz daha sakin oluyor. biz kaleye gittiğimizde 3-5 turist vardı. Gezdiğimiz yerlerden kareler:
Gümüş yol


Kahvaltımız :D


Charles Bridge


Astronomik saat kulesi


Prag kalesi buranın arkası(Burası cumhurbaşkanlığı sarayı )


merkez tren garı

Bir sonraki durağımız karlovy vary!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder