11 Ocak 2014 Cumartesi

Frankfurt, Almanya

Almanya Avrupadaki en güzel ülkelerden biri gerçekten. Gelişmiş bir ülke olduğu belli. Tramvay hatları her tarafta. Bu arada S Bahn adlı trenleri ki genelde banliyö trenleridirler, bunlara bedava binebilirsiniz.

Almanya da yayaya yeşil ışık yanmadan geçmesi yasak ve ciddi cezaları var eğer bir de Alman vatandaşıysanız. Biz turistiz bilmiyorduk diyebilirsiniz ama ceza yazarlarsa şaşmayın. 

Frankfurtta gerçekten gelişmiş bir S Bahn ağı var. Biz Frankfurtta A&O Franfurt Galluswerte de kaldık. A&O hostels and hotels de interrail bileti olanlara %10 indirim var. Bizde o yüzden orayı tercih ettik. Eğer gideceğiniz şehirde A&O hostels varsa hiç düşünmeyin orayı seçin. Frankfurttakinin hemen yanında S bahn var istasyonu var 3 dk da Ana gara gidersiniz. A&O hostellerin şehir haritaları da güzel. Oradan bir şehir haritası alın ve işaretleyin gideceğiniz yerleri.

 Eski Frankfurt evlerini, Avrupa merkez bankasının önündeki dev Euro işaretini, Domu, ve nehri görün mutlaka. Nehrin karşısına geçin, Franfurt'un gökdelenleri arkanızda güzel bir şehir fotoğrafı seçebilirsiniz. Çok güzel bir şehir biz çok sevmiştik. Bir gün kaldık. Ertesi gün Köln'e geçtik.
Frankfurt garı


Avrupa Merkez Bankası


Eski Frankfurt evleri.(ve solda dom)


Dom(Önünde çalışma olduğundan iyi fotoğraf çekemedim)


Main nehri


Eiserner Steg


Holbeinsteg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder