19 Ocak 2014 Pazar

Krakow, Polonya

O gecenin hiç bitmeyeceğini sandım. Sakın ama Sakın!!!!!!!!!!!!! gece treninde koltuk satın almayın. hele doğunun trenlerinin koltukları birbirine bakıyor . dört dört sekiz kişi birbirimize baka baka geldik rezaletti. Uyuyamadım da. Saatte her baktığımda sadece 5 dk geçiyordu. Kabus gibiydi gerçekten ama bize koltukda seyahat etmememiz gerektiğini anladık o gece. 

Neyse sabah Krakowa vardık. Güzel bir şehir krakow ve de çok ucuz diğer avrupa şehirlerine göre. 1€=4 Zloty. Dondurmaya kadar yedik. İlk alışveriş merkezini orada gördük. Hemen garın yanında.Gara çantaları bıraktık. Ve dolaşmaya başladık şehri. Akşama Viyanaya gece trenimiz vardı. Kuşet almıştık bu sefer :D .

Rynek Glowny, Bazylika Mariacka(St.Mary Bazilikası), Wawel Sarayı, Wawel Katedrali, Vistula nehri ve Garın yayındaki Galeria görebileceğiniz yerlerden bazıları. 

Wavel sarayının avlusuna girebilirsiniz. Katedrali görmek için.

Bir günde rahatça gezebilirsiniz. Gar merkezi bir konumda ve saydığım yerler birbirine çok yakınlar. Yürüyerek rahatça gezebilirsiniz. Toplu taşımaya gerek yok. Fiyatlarda çok uygun. Türkiye'den de uygun fiyatlar. Biz burada kalmadık o yüzden hostel önerisi veremeyeceğim.

Juliusz Slowacki Tiyatrosu


Krakow Barbikan


St.Mary Bazilikası(Rynek Glowny'de)


Rynek Glowny(Pazar yeri)


Wawel Sarayı


Wawel Katedrali

Rynek Glowny'de bulunan Kapalı Pazarın içi


Gardan çektiğim Galeria alışveriş merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder