11 Ocak 2014 Cumartesi

Basel, İsviçre

Uçakla ilgili aksilik yüzünden geceyi İstanbul Sabiha Gökçen Hava alanında geçirdik. Saat 10 da EasyJet hava yoluyla Basele giden uçağımıza bindik. Easy jet ucuz bir firma ancak size el bagajı hakkı veriyor sadece. İsterseniz bileti alırken Bagaj hakkı da alabilirsiniz ancak 20€ civarı olması lazım. Zaten 50L bir çanta el bagajı boyutlarının sınırında. Bir sorun teşkil etmez. Bir de biletinizi aldıktan sonra biletinizi yazdırabilirsiniz yazıcıdan ve orada tekrar bilet almanıza gerek olmaz. Havayoluyla ilgili bilgi yeter şimdi Basele geçelim.

Hava alanına indik sonra görevliye pasaportları verdik o da neden geldiniz dedi. anlattık işte. hava alanının önünde otobüsler var oradan rahatça tren garının önüne gidersiniz. Basel de şöyle bir uygulama var eğer Basel de bir yerde kalacaksanız size kalacağınız gün sayısı kadar ücretsiz toplu taşıma araçlarına biniş hakkı veriyorlar. Yani bilet almayın otobüse binerken eğer biri sorarsa ki bize sormadılar hostel rezervasyonuzu yazıcıdan çıkarın ve onu gösterin.

Ve Basel SBB

Basel güzel bir şehir. Nüfusu az olmasına rağmen çok canlı. Ancak İsviçrenin İnterrailcılar arasında popüler olmamasının bir nedeni var. O da gerçekten çok pahalı bir ülke olması. Örneğin orada 500ml kola 1.5 frank yani 3TL. Başka bir örnek ise BurgerKing SteakHouse Menü burada 15 TL orada 21Frank yani 42TL. Bu pahalılık hostellere de vurmuş. En pahalı hosteller burada galiba. Biz Basel YMCA da kaldık. Garın arkasında kalıyor. Güzel ama pahalı. 

Mittlere Brücke




Münster

Buralar görebileceğiniz yerlerden bazılar(Sırasıyla Mittlere Brücke,bir ara sokak,Münster). Mutlaka gideceğiniz şehirlerin videolarını gezi programlarından izleyin. Nereler görülmeli bakın. Hostele gittiğinizde Şehir haritası var mı diye sorun. Zaten orada görebileceğiniz her şey yazar haritadan şuralara gidelim diyebilirsiniz. Temiz bir şehir. Yorulana kadar gezin. 

İsviçre içindeki seferler için rezervasyon yaptırmanıza gerek yok. Sadece trenin saatinde gidip trene binin o kadar. İnterrail biletinizi, bilet kontrol eden adama gösterin ve yolculuğunuzun tadını çıkarın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder