14 Ocak 2014 Salı

Amsterdam, Hollanda

Çok değişik bir yer. Çok şaşırtıcı. O kanallar falan. Sanki başka bir dünyadasınız gibi. Bisikletlilere dikkat edin çok fazla var.

Hostel fiyatları pahalı. Uygun olanlarda temiz değil maalesef. Biz o yüzden Köln'de kaldık. Köln'den günübirlik gidip geldik. ICE treniyle rezervasyon ücreti ödemeden 3 saatte vardık Amsterdam'a. 


Temmuz olmasına rağmen çok soğuktu. Almanya ve İsviçre de toplu taşımada bilet basmanıza gerek kimse bakmıyor basıyor musun basmıyor musun diye. Sadece arada kontrol olurmuş ve cezası fazlaymış galiba. Ama yakalanmazsanız her şehirden en az 10 € kar edersiniz. Burası biraz farklı. Otobüslerde bileti basında açılan yerler var. kapıdan binseniz bile geçemezsiniz içeri ve millet size tip tip bakar. haberiniz olsun. 


Bir yerden harita aldık neresi olduğunu hatırlamıyorum ama eğer siz hostelde kalacaksanız oradan alabilirsiniz veya tren garında mutlaka vardır Tourist Office(bizim aklımıza gelmedi maalesef çıkarken) oradan da alabilirsiniz şehrin haritasını. I Amsterdam yazısını, vondel parkı görün mutlaka. Eski hollanda evlerini kanalları zaten göreceksiniz gezerken. 

Amsterdam Centraal


Basiliek van de H. Nicolaas


Damrak'ın kenarındaki evler


Vondelpark
I amsterdam(Yazının arkasında Rijksmuseum var)


Kanallarından bir fotoğraf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder