15 Ocak 2014 Çarşamba

Brüksel, Belçika

Köln'den toplandıktan sonra sabah erkenden Brüksele geçtik. ICE trenleriyle rezervasyon ücreti vermeden gidebilirsiniz. Gare de Nord da indik ve otelimize gittik. Husa Hotels de kaldık otellere göre ucuz hostel fiyatınaydı Brüksel şartları için. İnterrailcılara %10 indirim var ama bunu internetten yerinizi alırken uygulatmanız gerekiyor. İnterrail.eu adresinde yazıyor bakabilirsiniz. Biz bilmiyorduk o yüzden uygulamadılar ama yeri çok iyi değil Gare de Nord'un da kuzeyinde.

Sakin bir şehir Brüksel. Avrupa birliğinin merkezi olması dolayısıyla da her tipte insan var. Waffle'ı ve çikolatalarıyla ünlü, ayrıca patates kızartmasını da bulan ülke diyorlar. Marketlerde bir reyon boyunca değişik soslar var.

Brüksel gerçekten hoş bir yer. Metrosu biraz karışık. Metroyu çok kullanmazsınız eğer şehir merkezinde kalacaksanız. Tek uzak olan yer Atomium.

Atomium'u, Manneken Pis'i, Grand Place i mutlaka görün. Grand Place çok güzel bir yer. Yakınlarında waffle satan yerlerden waffle alın. Çikolata satan yerlerden çikolata alın. Benim en sevdiğim şehir oldu. Avrupa birliği binalarını da görün mutlaka. Vaktiniz olursa Parc du Cinquantenaire'ye gidebilirsiniz. 



Atomium
Gare de Nord(Husa hotel buraya 3 dk mesafede)

Buradan çikolata alabilirsiniz. Grand Place e yakın


Grand Place den bir görüntü
Avrupa Komisyon Binası
Parc du Cinquantenaire

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder