11 Ocak 2015 Pazar

Berlin, Almanya

2013 de gitmeye fırsatımız olmamıştı. Brüksel'den Prag'a giderken 2 saat Berlin Hauptbahnhof da kalmıştık sadece. Uçağımız Ankara'dan Nürnberg'e inmişti. Fırtınalı bir gecede uçtuk. Bayağı korkunçtu yolculuk. Uçakda çok gürültülüydü. O yüzden bir dk bile uyuyamadım. 3 saat falan hava alanında oturduktan sonra metroya binip gara gittik.  Sabahki ilk trenle Berlin'e geçtik. Hemen Hostele gittik. Almanya'da interrail bileti olanlara S BAHN lar ücretsiz. bu yüzden S BAHN durağına yakın bir yer tercih etmenizde yarar var. Berlinde S bahn çok gelişmiş. Bu yüzden U Bahn'a biletsiz binip riske girmeyin. 

Generator Hostel Berlin Mitte'de kaldık. Yeri güzel. Müze adasına yakın zaten orasıda şehrin merkezi sayılır. Oradan Alexanderplatz'a doğru yürüdük. Berliner Dom'u, Berliner Fernsehturm'u(ünlü kulesi berlinin) görebilirsiniz. Alexanderplatz çok canlı bir yer herkes orada. Oradan Branderburger Tor'a(Branderburg kapısı) ve Reichstag'a(Parlamento binası) yürüyerek geçebilirsiniz. Hepsi Birbirine yakın yerler. Bir gününüz varsa bunları rahat rahat görebilirsiniz sabahtan akşama kadar. 

Diğer günlerde Yahudi soykırım anıdını, berlin duvarı anıdını, Tiergarten'ı gezebilirsiniz.

Berlinde ilginç bir şey var. Adı Ampelmann. Bazı bölgelerde yayalar için olan trafik ışıkları normalden farklı. Ampelmann'ı çok sevmişler ve bazı bölgelerde halen uygulanıyor.
Müze adası

Berliner Dom ve Berliner Fernsehturm

Ampelmann

Alexsanderplatz

Branderburg Kapısı

Alman Parlamentosu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder