12 Ocak 2015 Pazartesi

Paris, Fransa

Paris'e rezervasyon parası ödememek için Brüksel-Ghent-Lille-Amiens-Paris yaparak 4 aktarmayla geldik ama yakın olduklarından toplam 4 saat falan sürüyor. Gare de Nord'a indik. 

Haberiniz olsunnnnnnnn. Eğer Paris'e hafta sonu gidiyorsanız ve 26 Yaş altındaysanız, 1-Day pass metro kartı yarı fiyatına geliyor. 3,70€ civarı olması lazım ücreti. Buna Sacre Coure e çıkan funikular da dahil. Tüm metroya ve RAR'lara 3.70€ ile binebiliyorsunuz. Zaten Paris'e gidince metrosuz yapamazsınız. Mutlaka metro bileti alın. Biletin adı Jenue'li bir şey. Sadece Metro girişindeki bilet makinelerinde var. Direk oraya gidin. İnsanlar kendiliğinden yardım ister misiniz diye sorarsa hayır deyin çünkü genelde dolandırıcılar o tipler.

Paris'e ön yargı ile gittim. Giden arkadaşlarım kötü olduğunu söylediler. İnternette gidenler hırsızlıktan şikayetçiler. Özellikle tek gidenler, hırsızlara dikkat edin genelde tek kişi olanları tercih ediyor hırsızlar.

Ancak biz çok beğendik Paris'i. Gerçekden güzel bir şehir. Biz Campanile Paris Ouest - Boulogne de kaldık. Metroya markete kfc ve mcdonalds a çok yakın. şehirden uzak kalıyor biraz ama zaten metro olunca sıkıntı olmuyor. 

İnterrailla gidenler için 2 gün yeter paris'e. tabi daha uzun kalabilirsiniz. İlk gün Sacre Coure ve Notre Dame Katedraline gittik. Oradan da Özgürlük anıtının minyatürü varmış parisde oraya gittik. Oraya giderken Eyfel Kulesini görünce oraya da gidelim dedik ve çok yorgun döndük otele. 

İkinci gün eyfelin kuzeyinden başladık. Oradan Zafer takıya, şanzelize üzerinden Louvre a kadar gittik. 

Paris'in en kötü yanı: SIRALAR. Her girişde çok uzun sıra var. O yüzden biz sadece Eyfele çıktık. Merdivenle çıkmak 26 yaş altına 4€. Yorucu oluyor bu yüzden sabah ilk iş oraya çıkmayın. Her yeri gezin öyle çıkın. Yoksa o gün başka hiç bir yeri gezemezsiniz. yürüyerek 2. kata kadar çıkıyorsunuz. Zaten herkes 2. katta. her kat için 10 kat merdiven çıkıyorsunuz. ama istemezseniz asansörde var. o da 7€ galiba.

Sacre Coure Funikuları

Paris Manzarası(Sacre Coure 'den)

Sacre Coure

Notre Dame Katedrali

Eyfeli ilk gördüğümüz an :D

Üstteki fotoda da solda görülen Sahte Özgürlük Anıtı

Eyfelllllll


Eyfelin kuzeyi

Zafer Takı



Louvre Müzesi

Eyfelin birinci katından


Biz sağdaki bacaktan çıktık. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder