1 Mayıs 2015 Cuma

Roma, İtalya

Sabah saat 6 da Roma'ya uçak bileti aldık Ryan Air'dan. Sabahın 3'ünde otelimizden çıkış yaptık. Biraz ilerideki otobüs durağına yürüdük. Çok şanslıymışız otobüs 2 dk sonra geldi. Uçağınızın hangi terminalden kalktığına bakın. T1 ve T2 için gece otobüsleri ayrı. El Prat hava alanının sitesinde otobüslerin detaylı bilgisini bulabilirsiniz. Biz bilet almıştık ama aldığımız normal biletler otobüste geçmiyormuş halbuki sormuştuk otelin danışmasına. Ama endişelenecek bir şey yok otobüste de alabilirsiniz biletleri.

Ryan Air low-cost bir hava yolu. Bizdeki pegasus gibi ancak bunda aynı easy jet'deki gibi sadece el bagajı alabilirsiniz yanınıza. Yani kontuar açıldığında bagaj verme olayı yok. İsterseniz bagaj hakkı satın alabilirsiniz ekstra olarak ve onu kontuar açıldığında verebilirsiniz ancak 20€ gibi ücretler isteniyor. Ayrıca aynı Easy jetteki gibi bu şirketler size bilet basmıyor. Sizden Boarding Pass'lerinizi çıkartıp getirmenizi istiyor. Getirmezseniz bilet çıkarmak için ayrı bir ücret ödüyorsunuz ki o da 20€ civarıydı galiba. 50lt çantaları kabul ediyorlar ama gözlerine büyük gelen çantayı hemen uçağa binmeden önce bir ölçme kutusu var oraya koymanızı istiyorlar eğer sığıyorsa izin veriyorlar. Bir de EU vatandaşı olmayan yolcular binmeden önce Boarding Passlerini damgalatması gerekiyor bunu hava alanındaki Ryan Air ofisinden yapabilirsiniz.

Aklınıza takılan yer varsa internette ayrıntılı rehberler mevcut oralardan bakabilirsiniz. Bir veya bir buçuk saat sonra Roma Fiumicino hava alanına vardık. Tabi pasaport kontrolü vs yok. Hava alanı aynı zamanda Fiumicino kasabasının tren garı. Dolayısıyla Termini'ye(Roma merkez gar) giderken para vermek istemezseniz interrail biletinizi kullanarak Regional trene binebilirsiniz. Ancak bu tren sizi Piramide metro durağının yakınındaki bir garda bırakıyor. Roma günlük metro pass'i 4€ veya 6€ idi galiba. Ama max 3 kere falan kullanırsanız eğer uzak bir yere gitmeyecekseniz.

Termini yakınlarında Hotel Luciani'de kaldık. Kahvaltı içindeydi ancak Roma'da otel fazla son dk ya bırakmazsanız uygun bir fiyata kalabilirsiniz.

Tipik bir Roma turu yaptık. Kolezyum ile başlayım Vatikan ile bitirdik. Rahatta Kolezyum - Piazza Venezia - Fontana Di Trevi - İspanyol merdivenleri - Vatikan - Castel Sant'Angelo arasını yürüyebilirsiniz zaten her yer tarih olduğundan sıkılmıyorsunuz.

Roma'da dondurma, pizza ve tiramisu deneyebilirsiniz. Dondurma ve pizza güzelde biz tiramisuyu çok tatlı bulduk. İtalya Türkiye'den daha pahalı maalesef. O yüzden arada çok fark yoksa kahvaltılı bir otelleri tercih edebilirsiniz. Metro bileti almanıza gerek yok çünkü çoğu yer birbirine yakın max 2 kere falan kullanırsınız metroyu. Biletimiz olmasına rağmen biz 2 veya 3 kere kullandık.

İtalya'da(İspanya da dahil buna) dikkatli olmakta yarar var özellikle tek başınızaysanız. Hırsızlık çok maalesef. Tek giden arkadaşlarımızdan çantasını çaldıran vs çok duyduk.

Kolezyum

Constantin Arkı

Kolezyumdan başka bir foto

Roma Forum(Kolezyum ile Piazza Venezia arasında)

Piazza Venezia

Fontana Di Trevi'ye giderken geçtiğimiz bir pasaj

Aşk çeşmesi(Fontana Di Trevi) maalesef 1 yıllığına restorasyona alınmış

Piazza di Spagna(İspanyol merdivenleri)

Vatikan ve San Petro Meydanı

Tevere Nehri

Castel Sant'Angelo